Tekmo v Montrealu, pred zgolj 3500 gledalci, kolikor so jih spustili na tribune, je odločil Nicolas Roy v 78. sekundi podaljška z zmagovitim zadetkom za 2:1. Roy je nekako uspel priti do ploščka v zmešnjavi pred vrati Montreala.

»To je bilo neverjetno,« je dejal. »Na tribunah je bila tudi moja družina. Vem, da so bili resnično srečni in vem, da smo si tukaj res zelo želeli zmagati.«

Po prvi tretjini je bil izid še 0:0. Paul Byron je 65 sekund pred koncem druge tretjine domačim hokejistom zagotovil kratkotrajno vodstvo.

A je že v 11. minuti zadnje tretjine Brayden McNabb zadel za izenačenje. V vratih Las Vegasa se je izkazal rezervni vratar Robin Lehner s 27 obrambami. Vratar Montreala Carey Price je imel 19 obramb. Montreal je bil sicer brez glavnega trenerja na klopi. Dominique Ducharme je izpustil še drugo tekmo, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus.

Peta tekma polfinala bo v Nevadi.

Tudi drugi polfinale Tampa Bay - New York Islanders je izenačen. Ekipi sta poravnavi 2:2 v zmagah. V finalu za Stanleyjev pokal se bosta pomerila polfinalna zmagovalca, prav tako v obračunu za štiri zmaga.