»Želimo si, da bi s projektom v vsakdan vrnili vsaj delček normalnosti in razveselili čim več Slovenk in Slovencev. Za izvedbo projekta smo kupili kombi in palačinkomat, s pomočjo katerega bomo pekli palačinke iz pirine moke,« je na današnji predstavitvi projekta na Pogačarjevem trgu v Ljubljani povedala Nastja Kramer Pesek, solastnica blagovne znamke z ekološko prehrano in naravno kozmetiko Malinca, ki je obenem tudi portal z recepti in nasveti za zdravo življenje. Koncept podjetja temelji na zdravem načinu življenja, ki poleg uravnotežene prehrane vključuje tudi rekreacijo, izogibanje stresu in dobre medsebojne odnose.

Tri do štirikrat na teden se bodo predstavniki podjetja z Malinca mobilom odpravili po različnih slovenskih krajih, kjer bodo obiskovalce ob klepetu in osveščanju o zdravem življenju razveseljevali s palačinkami z zdravimi namazi in zdravimi nadomestki kave.

Slovenci čedalje bolj stavimo na kakovost

»Pri hrani ni kratkoročnih učinkov, ti se pokažejo šele čez 10, 20 let. Kadar jemo kakovostno hrano, se dobro počutimo v svoji koži, imamo veliko energije in lahko več naredimo. Hrani je torej treba posvetiti dovolj pozornosti in jesti čim manj predelanih živil. Seveda se lahko kdaj pa kdaj tudi pregrešimo, a naj to ne bo prepogosto,« je pojasnila Kramer Peskova in dodala, da je osveščenost ljudi v Sloveniji glede uravnotežene prehrane iz leta v leto na višjem nivoju: »Vedno več je poudarka na ekoloških živilih ter zdravi, doma pridelani hrani. Pomembna je kakovost, ne količina, zato rajši kupujmo manj, a zdravo, kot pa nezdrava živila, ki jih pogosteje zavržemo. »

Število razdeljenih palačink je mogoče spremljati na posebnem monitorju, ki je nameščen v Malinca mobilu. Ob vsaki podarjeni palačinki namreč pritisnejo na poseben gumb, s katerim štejejo palačinke. Te so na voljo s čokoladno lešnikovim, arašidovim namazom inmandljevim namazom ter namazom iz indijskih oreščkov.

»Večina promocij bo potekala pred trgovinami, v katerih najdete naše izdelke, kadar pa bo promocija potekala na lokaciji, kjer izdelkov ni mogoče kupiti v trgovini, pa bo mogoče izdelke kupiti tudi v Malinca mobilu, » je dodala zagovornica zdravega življenja.

Lokacije pokušenj si lahko ogledate na povezavi https://www.malinca.si/mobil.