V starodavnem mestu Višnja Gora nastaja projekt ApiLab – Hiša kranjske čebele, ki je izrednega pomena za dvig kompetenc malih in srednje velikih podjetij, promocijo občine Ivančna Gorica, čebelarstva in države nasploh. Vrata nove pridobitve bodo odprli v poletnih mesecih, ko Slovenijo čaka predsedovanje Svetu EU, saj je sam projekt izredno pomemben tudi za promocijo države.

Gradbena dela na objektu nekdanje stare šole v Višnji Gori so v polnem zagonu. Trenutno je v okviru projekta ApiLab – Hiša kranjske čebele zaključenih večina strojnih in elektroinštalacij ter obdelava stropov in sten. V pritličju in nadstropju pa se izvajajo slikopleskarska dela. V prostorih mansarde, kjer bodo ob zaključku projekta prenočitvene zmogljivosti, se je začela izdelava nastanitvenih modulov s sanitarijami. Vzporedno se bodo izvajali še razvodi za prezračevanje in elektroinštalacije.

Na zunanjosti objekta je obnovljena fasada s končnim dekorativnim slojem. Izdelano je tudi ostrešje objekta s klasično streho in deloma s panoramskimi okni, ki ponujajo čudovit razgled na mestno jedro Višnje Gore in okolico. Pred dnevi je potekala demontaža gradbenega odra in žerjava, kar je omogočilo začetek urejanja okolice objekta in obeležja kranjske čebele. vl