Inter je tako prekinil prevlado Juventusa, ki je bil verižni prvak Italije od leta 2012, skupno pa ima slovita zasedba iz Torina rekordnih 36 naslovov italijanskega prvaka.

Inter ima štiri kroge pred koncem italijanskega prvenstva nedosegljivih 13 točk prednosti pred Atalanto in Milanom.

Atalanta je od 22. minute imela igralca manj na igrišču, potem ko je bil izključen Pierluigi Gollini. Kljub temu je v 32. minuti povedla po golu Robina Gosensa, izenačujoči gol pa je v začetku drugega polčasa po uspešno izvedeni enajstmetrovki dosegel Domenico Berardi.

Glavni sodnik Luca Pairetto je v 75. minuti pokazal rdeči karton Marlonu in pokazal na enajstmetrovko, a je domači vratar Andrea Consigli ubranil strel Luisa Muriela, tako da je ostalo pri izidu 1:1. Slovenski reprezentant Josip Iličić je bil na klopi gostujoče zasedbe, trener Gian Piero Gasperini pa ga ni poslal v igro.

Danes je na veliko sceno stopil tudi Miha Zajc, njegova Genoa pa je v Rimu izgubila proti Laziu s 3:4. Za domačo ekipo je dva gola dosegel Joaquin Correa, po enega Ciro Immobile in Luis Alberto, za gostujočo pa so zadeli Adam Marušić, Gianluca Scamacca in Eldor Šomurodov. Zajc je igral v prvem polčasu, v začetku drugega ga je zamenjal Marko Pjaca.

Napoli je doma remiziral s Cagliarijem 1:1. Domača zasedba je povedla v 13. minuti po golu Victorja Osimhena, izenačujoči zadetek je v četrti minuti sodnikovega podaljška dosegel Nahitan Nandez.

Napoli ima zdaj dve točki zaostanka za Atalanto in Milanom ter točko več od Juventusa, ki se bo danes ob 18. uri v gosteh pomeril z Udinesejem.