Haydn Fleury je v šesti minuti tekme Anaheim povedel v vodstvo, na 1:1 je Lias Andersson izenačil v petnajsti minuti zadnje tretjine, ko je ugnal vratarja Johna Gibsona (23 obramb). Jonathan Quick je zbral 33 obramb za ekipo Kings, ki se je izognila četrtemu porazu na zadnjih petih tekmah.

Enega v tem nizu je doživela v noči na četrtek po slovenskem času, ko jo je v Los Angelesu premagal prav Anaheim. Ti dve ekipi, ki sta na zadnjih dveh mestih skupine Honde West, se bosta ponovno pomerili v noči na nedeljo, prav tako v Anaheimu.

Kopitar je v zmagoviti akciji izvabil vratarja Gibsona nekoliko iz vrat, nato ga je preigral in poslal plošček v mrežo. "Videl sem, da je Gibson oddrsal iz vrat, zato sem lahko šel mimo njega in tako prišel pred nebranjeno mrežo. Nocoj se nam je izšlo," je v izjavi za uradno spletno stran lige dejal Kopitar. Dosegel je 997 točk v najmočnejši hokejski ligi ter ga le še tri ločijo od magične meje 1000.

Kings so sedaj na sedmem, predzadnjem mestu v skupini ter osem točk zaostajajo za St. Louis Blues na četrtem mestu, ki kot zadnje še vodi v končnico Stanleyjevega pokala. V njej so že prve tri ekipe Vegas Golden Knights kljub porazu z 0:3 v gosteh pri Arizona Coyotes, s katerim se je končal niz desetih zmag, Colorado Avalanche, ki so San Jose Sharks odpravili s 3:0, ter Minnesota Wild.

V četrtem dvoboju večera so Montreal Canadiens premagali Winnipeg Jets s 5:3. Ekipi sta sosedi la lestvici skupine Scotia North, Montreal je s 53 točkami četrti, tretji s 57 pa Winnipeg.