Pri zmagovalcih, ki so pred današnjo tekmo doživeli dva poraza, je Dustin Brown dosegel gol in podajo, vratar Jonathan Quick je tekmo končal pri 21 obrambah.

Anaheim je doživel peti poraz v nizu, ekipi pa bosta v naslednjih dneh igrali še tri medsebojne dvoboje, naslednjega v noči na četrtek, ko bo gostitelj spet Kopitarjeva ekipa.

Za Kopitarja je bila današnja točka za podajo že 996. v karieri, v zadnjih 13 tekmah jih je dosegel devet za tri gole in šest podaj.

»Obrambni igralci niso vedno pripravljeni streljati z modre linije. Danes je bilo drugače, kar je pokazal Walker s svojim zadetkom,« je trener kraljev Todd McLellan pohvalil svoje branilce za prispevek pri zadetkih. Danes sta v polno zadela tako Sean Walker kot Mikey Anderson.

Los Angeles je sicer trenutno na sedmem mestu svoje skupine, šest točk za četrtim St. Louisom.

Na tekmi v Winnipegu je Connor McDavid za Edmonton, ki je slavil prepričljivo s 6:1, dosegel tretji "hat-trick" v sezoni, dodal še točko za podajo in je zdaj že pri 81 točkah v sezoni.

Carolina Hurricanes si je zagotovila končnico kljub porazu s 3:4 po podaljšku proti Dallasu, saj je bila točka dovolj tudi za praktično potrditev nadaljevanja sezone, na prvem mestu skupine pa ima ekipa trenutno dve točki več kot Florida.

"Dobili smo točko, to je bil cilj. Nismo pa povsem zadovoljni, saj smo lahko še boljši," je dejal trener Caroline Rod Brind'Amour.

Za vstop v odločilni del sezone se še bori Nashville, ki je trenutno četrti v svoji skupini, premagal pa je Florido s 4:1. Če bi floridska ekipa zmagal, bi že imela zagotovljeno končnico. Izkazal se je vratar Nashvilla Juuse Saros z 39 obrambami.

V podobnem položaju je St. Louis, ki je v boju za četrto in zadnje mesto za končnico v svoji skupini s 4:1 premagal Colorado.