Gre za pisano kolekcijo oblačil, ki so šivana ročno, zato je vsak kos oblačila oblikovan povsem po meri stranke; jakne, ki bi sicer stale veliko, pa si lahko sešijete sami in veliko privarčujete. »Trenutno so na voljo ukrojene jakne, imenovane Focus, v prihodnje bo ponudba oblačil še pestrejša. Tako pri ukrojenih kreacijah kot pri oblekah po meri lahko kupci izbirajo med različnimi oblikami, materiali in barvami. Če šivanja niso vešči, jim pri tem lahko pomagajo in namesto njih oblačilo zašijejo uporabniki Varstveno-delovnega centra Zagorje ob Savi,« je pojasnila podjetnica, ki zagovarja enakost, vključevanje in skrb za soljudi.

Solastnica blagovne znamke More Than Beauty svoj inovativni patent ustvarjanja edinstvenih kosov jaken, ki jih lahko torej kupci naročijo ali pa dobijo ukrojene (že razrezane) in jih nato zašijejo sami, odslej predstavlja tudi v novem razstavno-prodajnem salonu v Ljubljani na Letališki cesti. Gre za popolnoma nove prostore, blagovna znamka je del Katapulta, podjetniškega pospeševalnika, ki je primarno namenjen podjetjem s fizičnim produktom. Stvaritve bo Jelka razširila po vsem svetu. Ob že ukrojenih jaknah kupci prejmejo navodila za šivanje v tiskani in video obliki. »Ko sešiješ takšno jakno, te res impresionira in navduši. Gre za zelo moderen stil, v jakni se dobro počutiš, si suveren in res lahko ponosen na svoj izdelek,« je razložila Verkova. Vse njene stvaritve si lahko ogledate na spletnem naslovu https://morethanbeautyworld.com/ .

Pa znamo Slovenci dovolj ceniti kakovostna in unikatna oblačila?

»Odvisno, kakor kdo. To je podobno, ali znamo ceniti kakovosten avto ali ne. Ali ga kupimo zgolj zaradi zveneče znamke ali zato, ker verjamemo, da ima denimo res dober motor. Podobno je pri modnih kosih. Ženske si jih včasih ne upajo kupiti, ker se bojijo, da bodo preveč opažene in bodo vzbujale preveč pozornosti. Kolikor si tega želijo, se tega tudi bojijo. A se mi zdi prav, da se ženske postavimo zase in smo samozavestne. In prav to nam lahko omogočijo lepi unikatni kosi oblačil, ki pa jih same nosimo in jih na koncu me 'naredimo'. Dobremu oblačilu da vrednot tisti, ki ga nosi. Če se v njem dobro počutimo, potem žarimo,« je jasna sogovornica, ki na vprašanje, kako zablesteti v teh pomladnih dneh, poda sledeč odgovor: »Imejte se rade in uživajte. Le tako boste blestele in žarele, čeprav verjamem, da vam lahko obilo samozavesti pričara tudi kakovosten kos oblačila, ki si ga sešijete same in ste nanj ponosne. Kar je dodatna vrednost. Pa vendar naj še enkrat poudarim – pomembno je, da blestimo od znotraj navzven!«

Jeseni bo luč sveta ugledala tudi Jelkina moška kolekcija suknjičev in plaščev. Kaj bo njihova posebnost? »Drugačni bodo, personalizirani, s posebnimi zaključki in dodatki za piko na i,« je skrivnostna srčna podjetnica, ki ji ob strani vselej stoji tudi njen partner Sašo Gačnik Svarogov. Pevec in eden najboljših in najprepoznavnejših klaviaturistov v Sloveniji pravi, da se njegova draga od nekdaj trudi premikati meje. »Če ne bi bila taka, mi sploh ne bila zanimiva. Ima zelo inovativne ideje in jih uresničuje s srcem,« je iskren Svarogov, ki že nestrpno pričakuje nastope na odru, ki so njegovo poslanstvo in mu dajejo energijo.