Na območju Žalca je občan prodajal kmetijski stroj po ceni 30.000 evrov, trojica iz te združbe goljufov pa ga je prepričala, naj jim zaradi lažje izvedbe posla fizično izroči 20.000 evrov, oni pa mu bodo na njegov transakcijski račun nakazali 65.000 evrov, torej prodajno vrednost stroja, vračilo 20.000 evrov in še 15.000 evrov nagrade za pomoč pri načinu sklenitve posla. Občan jim je po podpisani kupoprodajni pogodbi 20.000 evrov izročil, preostali del posla pa se ni nikoli zgodil. Podobno goljufijo so izvedli na območju Velenja, kjer so prodajalca ogoljufali za 30.000 evrov.

V Ravnah pa so osumljeni poskušali prodajalca na podoben način ogoljufati za 10.000 evrov. Ker je prodajalec vztrajal, naj mu, preden jim izroči 10.000 evrov gotovine, pokažejo potrdilo, da so mu nakazali celoten znesek, so ga napadli in okradli. Hkrati so mu zagrozili, da se bodo, če bo o zadevi obvestil policijo, maščevali njegovim domačim.

Policisti so osumljenim odvzeli prostost, štiri so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva sta trenutno v sodnem pridržanju, peti je na prostosti. Kot še navajajo na celjski policijski upravi, so bili osumljeni pri izvedbi goljufij izjemno prepričljivi, vztrajni in premišljeni. Večina jih je bila v preteklosti že obsojena zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja, ropov, nasilništva, groženj, tatvin, goljufij in drugih kaznivih dejanj. Ker obstaja sum, da so na podoben način oškodovali še več ljudi, policija poziva vse, ki so jim na podoben način nasedli, da jo o tem obvestijo.