Real Madrid je v španskem prvenstvu dobil tudi drugo klasiko letošnje sezone proti Barceloni (2:1) in zaostril dirko za naslov prvaka. Kraljevi klub se je na prvem mestu izenačil z mestnim tekmecem Atleticom, Katalonci na tretjem mestu zaostajajo za točko.

Barcelona je v Madridu prevladovala v posesti žoge in naletela na organizirano obrambo Reala. Katalonci so veliko kombinirali okrog kazenskega prostora, vendar v prvem polčasu odločilnega preboja pred vrata ni bilo. Branilci naslova so se osredotočili na hitre protinapade in bili nevarnejši. Prvo priložnost na tekmi je v zadetek spremenil Benzema, ki je imel veliko občutka pri iznajdljivem strelu s peto. Po pol ure je Real vodil že z 2:0, ko je imel Kroos precej sreče, da se je žoga po prostem strelu odbila v mrežo. Tik pred odmorom je Messi stresel vratnico po neposrednem udarcu s kota, kar je bila najnevarnejša priložnost za goste.

Barcelona v zadnjih sekundah zadela prečko

Barcelona se je v igro vrnila po petnajstih minutah drugega polčasa. V hudem nalivu je gol za priključek dosegel branilec Mingueza. Real je še naprej tekmecu prepuščal igro in z bliskovitimi prehodi v napad iskal tretji zadetek, potem ko so gostje v obrambi puščali veliko prostora. Živahna predstava je izgubila nekaj sijaja po opravljenih menjavah. Domači trener Zidane je v igro poslal izkušene nogometaše, ki so uspešno odbijali napade Barcelone za izenačenje. Tik pred koncem tekme je Real ostal brez izključenega Casemira, ki je v dveh minutah prejel oba rumena kartona. Barcelona je zapretila še v zadnji akciji na tekmo, ko je Moriba v gneči pred vrati zadel prečko.