Pejić se je kuhanja učil pri največjih mojstrih, najprej v Italiji, nato pa v Španiji pri bratih Roca, ki imata eno od najboljših restavracij na svetu, s tremi michelinkami ovenčano Celler de Can Roca. Da so gosti pri njem doživeli nepozabno izkušnjo, pa ni skrbel samo z odličnimi, pretežno morskimi in zelenjavnimi jedmi, ampak tudi s svojo toplo osebnostjo. To so poleg njegovega kulinaričnega ustvarjanja cenili tudi tukajšnji in tuji kuharski kolegi, od katerih so se mu ob novici o njegovi smrti poklonili na družbenih omrežjih.
Odšel je eden od najboljših in najprijaznejših kuharjev v Sloveniji
Minuli teden je med smuko na Florjanki za posledicami infarkta nepričakovano umrl kuharski mojster Ilija Pejić. Pejić, ki je dočakal le 61 let, je bil rojen na kmetiji v Bosni in Hercegovini, naravno bogastvo, ki ga je imel tam, pa je, kot je pred leti povedal tudi v intervjuju za Dnevnik, začel ceniti šele kasneje. »Imeli smo meso, pridelovali zelenjavo, delali sir, tako da sem že v otroštvu delal vse in nekatere stvari še zdaj izhajajo od tam,« je dejal takrat, da se iz preprostih, a dobrih sestavin da ustvariti najlepše okuse, pa je dokazal v Sloveniji, kamor je kot najstnik prišel s starši. Z njimi je najprej živel v Kranjski Gori, potem pa je svoj dom in poslanstvo našel na trbiškem igrišču za golf, ki ga je ob pomoči avstrijskega bogataša in svojega dobrega prijatelja Huberta Palfingerja rešil pred propadom in nato tam vodil restavracijo Ilija Golf Club Tarvisio.
![Za to, da so gostje pri njem doživeli nepozabno izkušnjo, Ilija Pejić ni skrbel samo z odličnimi jedmi, ampak tudi s svojo...](/i/as/2021/04/02/1309189.jpg)
Za to, da so gostje pri njem doživeli nepozabno izkušnjo, Ilija Pejić ni skrbel samo z odličnimi jedmi, ampak tudi s svojo toplo osebnostjo.