Po ministrovi oceni je Hrastnik med epidemijo preživel težke čase, saj se je pokazalo, da je obstoječa stavba doma starejših neprimerna za oskrbo starejših. Do leta 2023 bodo po napovedih Cigler Kralja domske kapacitete v Sloveniji povečali za okoli 2500 mest, nekaj od tega tudi s podelitvijo koncesij. Za 1280 mest so koncesije že podelili. Namen ministrstva je namreč dvigniti standard v obstoječih domovih za starejše.

V novem domu v Hrastniku bo 132 postelj. Po besedah Funkla bo gradnja novega doma za Hrastnik zgodovinski korak. Namenskega doma namreč občina do zdaj ni imela, saj je bil sedanji dom v preteklosti dijaški dom. »Že lani smo začeli pripravljati idejni projekt in investicijsko dokumentacijo. Nov dom bo na Leši, kjer smo lani od Rudnika Trbovlje-Hrastnik v zapiranju kupili zemljišče. Cesto do novega doma bo zgradilo infrastrukturno ministrstvo. Gradnja doma naj bi stekla čez približno leto dni, končali pa naj bi jo leta 2023,« je še dejal Funkl.

Kopušar je spomnil, da Hrastnik do leta 1990 sploh ni imel doma za starejše, zdajšnji dom pa je tudi po njegovi oceni popolnoma neprimeren za bivanje starejših.