Sodeč po napovedih smo tik pred kapitulacijo. Vsaj tako je slišati iz ust tistih, ki v generalštabu skrbijo za obrambne načrte. »Epidemija raste. Nakazuje se, da se je začel tretji val. Žal so nas dohiteli in prehiteli novi bolj kužni sevi,« so v novi napovedi razvoja epidemije stanje v državi ocenili strokovnjaki z Instituta Jožefa Stefana. S slabimi novicami se je takoj zatem oglasil še aktualni zdravstveni minister Janez Poklukar, ki je na neki tiskovni konferenci zabičal narodu, »da razmišljanje o sproščanju ukrepov enostavno ni možno«.

A kljub vsemu se navadna vojska ne da. Čeprav je bolj ko ne že zapustila prvo zapovedano frontno linijo na kavču pred televizorjem, je njena morala višja kot kadar koli prej. Prihaja pomlad in z njo velika noč, ki velja za praznik veselja in upanja, šolanje je omogočeno vsem, Roglič in Pogačar skrbita za dobro prodajo koles, lokali in gostilne so odprti v posavski in jugovzhodni deželi, poslovni sestanki so mogoči povsod, lokali, ki poslujejo naskrivaj, pa seveda skrbijo za dezerterje, da niso nikdar lačni in žejni. Ampak to še ni vse. Po novem se je v oranžno obarvala še obalno-kraška regija, kar pomeni, da bomo lahko od ponedeljka naprej spet brez ovir hodili gledat slovensko morje in kraške lepote, v primorsko-notranjsko regijo pa celo pomalicat kakšno kosilo in popit kavo ali kakšno fermentirano pijačo, ker se bo tam sprostila dejavnost strežbe na gostinskih vrtovih.

Marko Tušek peče pecivo

Tudi naš zvezdniški živelj je že vse bolj aktiven. Oglašajo se celo takšni, ki so bili dolgo časa povsem tiho in se iz takšnih ali drugačnih razlogov vračajo na sceno kot feniksi iz pepela. Eden takšnih je nedvomno Marko Tušek. Nekdanji košarkarski zvezdnik Olimpije in slovenske reprezentance se je po najrazličnejših sodnih pripetljajih, povezanih z nekdanjo ženo, vrnil v življenje, in to močnejši kot prej. Po poročanju Nedeljskih novic danes začenja življenje z ničle v Podgorici, kjer se je izučil v peki domačega peciva in potic. Lanskega decembra je po lastnih besedah napekel kar 40 tradicionalnih slovenskih kolačev. »Lahko naredim pehtranovo, potratno, smetanovo potico. Vse delam iz glave, brez recepta,« se je pohvalil Tuki, kot ga kličejo prijatelji in ljubitelji košarke.

Tudi politik in poslanec v državnem zboru Zmago Jelinčič ima na sodišču še odprte bitke z nekdanjo soprogo. Kot se je izpovedal za portal žurnal24.si, se je po začetnem šoku, ko mu je žena ušla z mlajšim, pobral in zaživel novo življenje, v katerem, kot trdi, ima veliko več svobode. Veliko časa posveti še svoji primorski vili, ki jo opremlja kar sam, brez pomoči arhitektov, saj si želi bivalne prostore po svoji meri. Razgovoril se je tudi o svojem ljubezenskem življenju. »Nikamor se mi ne mudi. Če te kača piči, se bojiš zvite vrvi. Je pa seveda prijetno, če imaš nekoga ob sebi, s komer se lahko pogovarjaš. A to bi morala biti razgledana dama, ki se ne pogovarja le o oblekah in Kardashianovih,« je povedal Jelinčič o zahtevanem intelektualnem dosegu potencialne nove družice. Sicer pa se, kot je še namignil, ne brani kakšne občasne avanture. »Kar se tega tiče, sem odprtih rok. Če katera pride, z veseljem,« je še dahnil v časopisni eter.

Alya s sledilci o frizuri

Ne samo razgledanost, tudi videz je pogosto zaželen dejavnik tako pri občasnih avanturah kot celo pri dolgotrajnih zvezah. V filmski industriji še bolj. Kot so zapisali v reviji Zvezde Lady, se številne igralke zavedajo, da na odru ali pred televizijskimi kamerami ni pomemben samo talent, temveč občinstvo ocenjuje tudi videz, zato se večina zanj krepko trudi. A to ne velja za igralko Laro Komar, kot so pripisali. »Bolj se trudim, da se v svoji koži dobro počutim, ne glede na kakšno gubo, ki pride z leti, ali siv las,« je povedala Lara in še navrgla, da je na njeni glavi v zadnjem času pognalo kar nekaj »sivčkov«. Celo režiserja nanizanke Reka ljubezni so zmotili, tako da ji jih je kar sam nekaj izpulil, sama pa si s tem res ne beli las. Čisto dobesedno. »Nikoli v življenju si še nisem barvala las. No ja, le enkrat pri petnajstih, ko sem bila potem češnjevo rdeča in sem si želela, da bi to čim prej izginilo,« je še povedala Komarjeva.

Zato pa je njeno popolno nasprotje nekdanja televizijska zvezda Saša Einsiedler, ki je danes licencirana trenerka uspešnosti, praktik hipne transformacije, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka in licencirani »dreambuilder coach«, kar so vse veje znanosti, ki jih ima zapisane pod svojim imenom na svoji spletni strani. V reviji Nova so jo namreč slučajno ujeli z novo pričesko in celo novo barvo las in za povrh zapisali, da se je zaradi epidemije, ki je zaprla salone, odločila za popolnoma naravni videz las. »Med korono sem imela velik narastek, tako da sem po skoraj 35 letih prvič videla, kakšna je moja naravna barva. V bistvu precej temno rjava z zdaj dodanimi sivimi prameni,« je razložila Einsiedlerjeva in dodala, da se je odločila, da si las ne bo več belila, temveč pobarvala z navadno kano. V reviji Suzy pa so se lotili analize frizure pevke Alje Omladič, bolj znane kot Alye, in zapisali, da kadar se ženska naveliča monotonosti vsakdana, se najpogostejše odloči za korenito spremembo. In na njenem seznamu je nova pričeska. Ker pa je še precej neodločena, kakšna naj bo nova korenita sprememba frizure, je na pomoč poklicala kar svoje sledilce in jih izzvala, naj presodijo, ali bi bila še vedno prikupna s frufrujem. In odgovor? Kot so raziskali pri Suzy, so ji skoraj v en glas pritrdili, naj se odloči za obisk frizerja, zato pričakujejo, da bodo kmalu lahko že objavili njeno novo fotografijo, na kateri bo blestela z moderno frizuro.

Ne samo videz in pričeske, tudi moda je bila v minulem tednu prisotna na straneh, kjer svoj odnos do sveta opisujejo junaki družabne kronike. Če gre za recikliranje, boj proti potrošništvu in trajnostno modo, je seveda toliko bolj dobrodošel kakšen nasvet iz zvezdniškega sveta, ali je vredno, da se kupujejo oblačila v trgovinah iz druge roke. Saša Lendero je izdala, da je na odrih videti brezhibno, doma pa hodi po stanovanju takšna, da nenapovedanih obiskovalcev ni najbolj vesela. Priznala je še, da nikdar ni zelo sledila modi in da zna celo reciklirati svoja oblačila, tista zelo stara, ki jih ne nosi več, pa z veseljem podari. »Vsake toliko zavijem tudi v tako imenovane second hand prodajalne, kjer najdem kaj lepega, pa še malo si olajšam svojo potrošniško vest, da z novim oblačilom nisem prispevala k dodatnemu izkoriščanju Zemlje,« si je svojo vest pred javnostjo olajšala Saška. Trajnostno blago pa dobesedno obožuje, s čimer se je pohvalila nekdanja atletinja Brigita Langerholc, ki se danes ukvarja z učenjem dihalnih tehnik za premagovanje stresa in izboljšavo športnih sposobnosti. Kot je še poudarila, prihajajo časi, ko bo treba reciklirati večino industrij na planetu Zemlja, saj nam ni vse dano v neskončnost, viri pa izginjajo. »Sama za otroke ves čas uporabljam rabljena oblačila od prijateljic. Te imajo edince, tako da so oblačila res lepo ohranjena, pa tudi precej prihranim,« je dejala Langerholčeva.