Manchestrski mestni derbi Cityja in Uniteda so bolje začeli gostujoči igralci v rdečih dresih, potem ko je Bruno Fernandes že v drugi minuti unovčil enajstmetrovko, ki jo je priigral Anthony Martial. Luke Shaw je v 50. minuti podvojil prednost rdečih vragov, dve minuti pred tem pa je Rodri na drugi strani zadel prečko. V 69. minuti je imel novo izjemno priložnost za United Martial, ki pa je izgubil dvoboj ena na ena z Edersonom.

United, ki je še 22. tekmo zapovrstjo v gosteh končal neporažen, je tako končal izjemno serijo 21 zmag Cityja v vseh tekmovanjih in 15 v prvenstvu. Slednji je sicer ostal na vrhu lestvici s 65 točkami, United jih ima zdaj na drugem mestu 54.

Fulham pa je zadal nov udarec Liverpoolu. Povedel je ob koncu prvega polčasa, ko je zadel Mario Lemina. Kot se je izkazalo, je bil to edini gol na tekmi, kar pomeni, da so svoj neslavni rekordni niz porazov na domačem igrišču rdeči podaljšali na šest. Pred Fulhamom so branilca naslova prvaka na Anfieldu premagali še Chelsea, Everton, Manchester City, Brighton in Burnley.