Tržičan je v finalu premagal Rusa Andreja Soboljeva, že zmaga v polfinalu proti Italijanu Edwinu Corattiju, ki je na koncu zasedel zasedel četrto mesto, mu je zagotovila 21. stopničke v svetovnem pokalu in tretje letošnje.

»Po svetovnem prvenstvu sem bil razočaran. Odšel sem domov in tri dni nisem delal ničesar. To se je očitno izkazalo za dobro. Za svetovno prvenstvo sem se pripravljal kot še nikoli, a očitno mi je manjkal počitek. Tokrat sem bil sproščen, nisem vedel, kakšen je skupen seštevek, in uspelo mi je zmagati na domačem terenu, na kar sem dolgo čakal,« je bil zadovoljen dobitnik treh olimpijskih kolajn.

»Zdaj mi ni žal za vse naporne treninge v letošnji sezoni, iskreno povedano pa te zmage nisem pričakoval, sem pa vesel, da sem končno premagal tudi Rusa,« je po tekmi še dejal Košir, ki se je najprej oddolžil Južnokorejcu Sangho Leeju za polfinalni olimpijski poraz pred tremi leti, nato je premagal še Italijana Aarona Marcha in Corattija, za konec pa še Soboljeva.

Z zmago je v svetovnem pokalu napredoval na tretje mesto, ima povsem realne možnosti, da si drugič v karieri zagotovi kristalni globus. Pred zadnjo tekmo, paralelnim slalomom v nemškem Berchtesgadnu, ima za vodilnim Marchom 13 točk zaostanka. Razlike na vrhu so minimalne, tako da se bo za skupno zmago udarilo veliko število tekmovalcev. V disciplini veleslalom je Košir končal na četrtem mestu.

V izločilne boje se je danes s sedmim časom uvrstil tudi Tim Mastnak, ki pa je izpadel v osmini finala, zasedel je 11. mesto, premagal ga je Oskar Kwiatkowski, ki je bil na koncu tretji. Rok Marguč in Jernej Glavan sta bila daleč od finala, prvi je zasedel 38. mesto, drugi pa je v kvalifikacijah ostal brez uvrstitve.

Pri ženskah je tekmo dobila vodilna v svetovnem pokalu Nemka Ramona Hofmeister, Sara Goltes je bila 49.