Mladi Ljubljančan je še posebej blestel v drugem polčasu, ko je dosegel kar 29 točk in vseskozi držal Dallas v prednosti. Na tekmi je zadel 17 metov od 30 poskusov, vključno s petimi meti za tri točke od osem poskusov. Dodal je tudi 12 podaj in osem skokov.

Z latvijskim centrom Kristapsom Porzingisom, ki je dosegel 36 točk, sta tvorila izjemen napadalni tandem, ki ga domače moštvo ni moglo ustaviti. Dallas pa je s 24 doseženimi trojkami (od 45 poskusov) na tekmi tudi izenačil moštveni rekord za zadete mete iz razdalje.

"Tokrat smo lahko videli, česa sva oba sposobna in kaj lahko doseževa skupaj," je po tekmi dejal Porzingis. "Ta tekma je bila ena od tistih, ko sva oba bila razpoložena. To nam bo dalo energijo tudi za naprej," je dodal latvijski velikan.

Za gostujoče moštvo je znova blestel Zion Williamson, ki je dosegel 36 točk, kar pa tudi ob pomoči 30 točk Marka Ingrama ni bilo dovolj, da bi se kosali z razpoloženim Dallasom.

Dončićevo moštvo je tako zabeležilo četrto zaporedno zmago in 13. v tej sezoni za skupni izkupiček 13:14. Dallas je bil nazadnje pri 50-odstotni uspešnosti pri izkupičku 8:8.

Domačini so prevzeli vodstvo v zaključku prvega polčasa, nato pa v prvih petih minutah tretje četrtine s pomočjo strelske eksplozije Dončića prišli do prednosti 11 točk (91:80). Dončić je v tem obdobju dosegel kar 13 točk in prehitel dotlej prvega strelca Dallasa Porzingisa, ki je bil strelsko v ospredju predvsem v prvem polčasu.

New Orleans se je ob začetku zadnje četrtine sicer znova približal na vsega štiri točke zaostanka (108:104), a so Dončić in druščina znova pritisnili na stopalko za plin. Slovenski as je sprva lepo podal do Willieja Cauleya-Steina za zabijanje, nato zadel za tri točke in kmalu zatem še met v padu nazaj za delni izid 8:0 v manj kot dveh minutah igre.

Čeprav trener Rick Carlisle po tekmi ni mogel nameniti pohvale igri v obrambi, pa je Dallasov napad deloval kot dobro naoljen stroj skozi vso tekmo. "Nedvomno je bila to tekma za gledalce. Strelsko gledano sta obe moštvi imeli izjemne trenutke. Nam je proti koncu uspela tudi kakšna obrambna akcija, kar je povečalo razliko na koncu," je ocenil Carlisle.

V pretekli noči je v ligi igralo še eno moštvo slovenskega predstavnika v NBA. Denver Nuggets so doma premagali Oklahoma City Thunder s 97:95, a Vlatko Čančar pri tem ni dobil priložnosti za igro.

Na preostalih tekmah večera pa je odmevala predvsem prepričljiva zmaga vodilnega moštva rednega dela Utah Jazz proti lanskim zmagovalcem rednega dela Milwaukee Bucks. Utah je s štirimi igralci z več kot 20 doseženimi točkami znova pokazal izjemno kolektivno igro in s 129:110 odpravil Giannisa Antetokounmpoja in druščino. Prvi zvezdnik Milwaukeeja je pri porazu sicer dosegel 29 točk.