Gregor Polončič sredi sezone odhaja s položaja glavnega trenerja hokejistov Olimpije in prevzema moštvo do petnajst let. Nekdanji reprezentant, ki bo februarja dopolnil štirideset let, se iz članske selekcije poslavlja po štirih mesecih dela. Septembra lani je zapolnil vrzel po odhodu Iva Jana, ki ga je odnesel poraz v finalu slovenskega pokala proti Jesenicam. Polončič zapušča trenerski položaj s prvega mesta v alpski ligi, kjer so Ljubljančani glavni kandidati za osvojitev naslova prvaka.

Olimpijo z današnjim dnem uradno prevzema finski strokovnjak Raimo Summanen, ki je bil blizu tivolske klopi že lansko jesen. Njegova pomočnika bosta Matic Kralj in Aleš Sila, medtem ko se bo Kari Savolainen posvetil predvsem razvoju tivolske mladinske šole. »Zelo me veseli, da smo v slovenski hokej pripeljali vrhunskega hokejskega strokovnjaka s katerim smo bili v stikih že od lanskega leta. Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Summanenom korak bližje. Prepričan sem, da bomo s tem sodelovanjem pripomogli k razvoju ne le ljubljanskega, ampak tudi slovenskega hokeja. Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti Gregorju Polončiču za delo, ki ga je opravil do sedaj in verjamem, da bo uspešen tudi pri novih nalogah v klubu,” je dejal predsednik Olimpije Miha Butara.

Ljubljančani se potegujejo za prestop v najvišjo avstrijsko ligo, kjer so nazadnje nastopali leta 2017. Odločitev o selitvi tivolskega kolektiva v ligo ICEHL bo znana predvidoma prihodnji mesec.