Današnja etapa Dakarja je prišla po dnevu premora, med motociklisti pa je s 737 kilometri med mestoma Hail in Sakaka najbolje opravil Brabec. Ameriški motorist je bil na cilju malo več kot dve minuti pred Čilencem Josejem Ingaciom Cornejo Florimom (Honda), ki je prevzel skupno vodstvo.

Cornejo Florimo vodi skupno z le eno sekundo prednosti pred Avstralcem Tobyjem Priceom (KTM), dve minuti pa zaostaja Britanec Sam Sunderland (KTM) na tretjem mestu.

Edini Slovenec Marčič je bil danes 47. z zaostankom 1:46 ure, skupno pa je na 45. mestu z zaostankom devetih ur, 48 minut.

Brez pomoči mehanikov

Med avtomobilisti je zmagal domačin Al-Rajhi, ki je v vodstvo prešel kakšnih 100 km pred ciljem. Drugi je bil Peterhansel z zaostankom 48 sekund, tretji pa Španec Carlos Sainz, ki je imel minuto in 15 sekund zaostanka. V skupni razvrstitvi ima Peterhansel slabiih osem minut prednosti pred drugouvrščenim Katarcem Naserjem Al-Atijahom, ki je današnjo etapo končal na četrtem mestu.

Sedma etapa predstavlja prvi del maratona, v katerem bodo lahko le dirkači intervenirali na svojih motociklih med nedeljo in ponedeljkom, mehaniki pa tega dovoljenja ne bodo imeli.

Umrl Hubert Auriol

V Savdski Arabiji je danes odmevala tudi smrt nekdanjega direktorja in večkratnega zmagovalca relija Dakar, Francoza Huberta Auriola, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Oseminšestdesetletni nekdanji trikratni zmagovalec med motoristi (1981 - 1983) in tudi prvak med avtomobilisti (1992) je umrl za posledicami srčnega zastoja.

Auriol, ki se ga je zaradi rojstva v Etiopiji oprijel vzdevek »Afričan«, je leta 1995 prevzel direktorsko mesto najtežjega vzdržljivostnega relija na svetu in ga vodil do leta 2004. Kasneje je v Franciji v začetku tega tisočletja vodil tudi resničnosti šov preživetja v divjini.