Ob redni telesni telovadbi se v telesu sproščajo antioksidacijski encimi, ki uničujejo proste radikale, ki so glavni povzročitelji prezgodnjega staranja. Izjemno pomembno je, da telovadite redno, saj intenzivna telesna dejavnost le enkrat na mesec poveča oksidacijski stres. Medtem ko s telesno vadbo krepimo mišice v telesu, možgane krepimo z branjem, učenjem tujih jezikov ali z reševanjem križank.

Poleg telovadbe, ki naj bi trajala vsaj eno uro na dan, pa moramo za zdravo telo poskrbeti še z uživanjem svežega sadja in zelenjave ter z uživanjem nesladkanih pijač.

Za zdrav način življenja je treba obvladovati tudi stres, ki lahko načenja naše psihofizično počutje in zaradi česar lahko zbolimo. Neobvladljivost nadzora se kaže v slabšem pomnjenju in koncentraciji, razdražljivosti, bolečinah po telesu, samotarstvu. Obvladate ga lahko tako, da uporabite tehnike sproščanja, redne telovadbe, zdrave prehrane, veliko spanca … Družite se s prijatelji, z družino in raziskujte stvari, ki vas zanimajo, rešujte križanke.

Križanke vam ne bodo pomagale le razširiti obzorja znanja, izboljšale bodo splošno kondicijo vašega spomina. S stalno miselno aktivnostjo naših možganov utrjujemo različne miselne poti ter obnavljamo povezave med živčnimi celicami. V družbi Dnevnik, d. d., se tega zavedamo že več kot 20 let. Za ugankarske navdušence skrbimo s previdno zamišljenim in pripravljenim izborom revij za prav vsak okus, saj izdajamo že 14 različnih vrst ugankarskih revij. Tako začetnikom, ki v svet križank šele vstopajo, kot starim poznavalcem slovenske enigmatike smo pripravili pester nabor križank in ugank. Najdite sebi primerne, izbirajte med lažjimi, kot je Lahko Razvedrilo, s srednjo težavnostjo Rdeče, Mini ali Maxi Razvedrilo, z različno tematiko Tematsko Razvedrilo ter Posebna izdaja. Nismo pozabili niti na navdušence nad številkami, ki lahko svojo zabavo najdejo v reševanju Sudokuja ali Cifer za zabavo. Najmlajši pa radi posežejo po Razvedrilu za mlade ali Srečku & Reksiju.

Zabavajte se – tudi v družbi Razvedrila! Več o križankah z najvišjim nagradnim skladom v Sloveniji najdete na https://www.dnevnik.si/dd/narocanje/razvedrilo. Vaš klic na telefonsko številko 080 20 07 je brezplačen, lahko pa nam pišete tudi na narocnina@dnevnik.si.