Mir je že deveti različni zmagovalec elitnega razreda v sezoni 2020, z novimi 25 točkami pa se je še utrdil na vrhu seštevka, kjer ima zdaj na prvem mestu 162 točk.

Za nameček je izkoristil še težave tekmecev, saj ne najbližji zasledovalec v SP Francoz Fabio Quartarrto (Yamaha SRT) ne Španec Maverick Vinales (Yamaha) zaradi padca oziroma starta iz boksov nista končala v ospredju. Na drugem mestu SP sta zdaj s po 125 točkami skupaj Rins in Quartararo, Vinales jih ima 121.

Fernandezu dirka moto3, vodilni Arenas diskvalificiran

Španec Raul Fernandez (KTM) je zmagovalec dirke razreda moto3 na veliki nagradi Evrope motociklističnega svetovnega prvenstva, ki je potekala v Valencii. Vodilni v seštevku SP Španec Albert Arenas (KTM) je bil diskvalificiran. Arenas, ki je v drugem krogu povzročil padec rojaka Alonsa Lopeza (Husqvarna), ima le še tri točke prednosti pred danes tretjim Japoncem Aijem Oguro (Honda).

V skupnem seštevku SP ima Arenas 157 točk, Ogura 154, tretji pa je s 137 točkami Italijan Celestino Vietti (KTM), ki je danes prav tako padel in končal na 23. mestu.

Za Fernandezom, ki je dobil prvo dirko v razredu moto3, je preizkušnjo na drugem mestu končal Sergio Garcia (Honda), ki je zaostal sedem desetink, tretji Ogura pa eno sekundo.

Bezzecchi slavil zmago v moto2, Lowes odstopil

Na preizkušnji motociklistov svetovnega prvenstva za veliko nagrado Evrope v Valencii je v razredu moto2 zmagal Italijan Marco Bezzecchi. Drugi je bil Španec Jorge Martin, tretji pa Avstralec Remy Gardner.

Doslej vodilni v seštevku SP Britanec Sam Lowes je padel in ostal brez točk, tako da se je v vodstvo prebil Italijan Enea Bastianini, ki ima 196 točk. Lowes je ostal pri 178.