Dolgo je Tim Gajser čakal na svojo prvo zmago v letošnji sezoni razreda MXGP in jo končno dočakal na enajsti preizkušnji v Mantovi. Vodstvo tekmovanja je italijansko prizorišče letos na tekmovalni koledar uvrstilo kar trikrat, slovenski šampion pa je do uspeha sezone prišel prav na zadnji za veliko nagrado Evrope. Svetovni prvak je z zmago še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, saj ima zdaj enajst točk več od drugouvrščenega Italijana Antonia Cairolija, še 19 manj pa jih je zbral Švicar Jeremy Seewer. »Vesel sem, da sem končno osvojil eno od velikih nagrad,« se je po zmagi smejalo Timu Gajserju.

Da bi bil dirkaški dan zanj lahko uspešen, je nakazal že v kvalifikacijah. Od njega je bil hitrejši le Nizozemec Glenn Coldehoff, dobre občutke pa je nato prenesel še na dirko. Izvrstno je odvozil predvsem prvo vožnjo, pa čeprav je po startu nazadoval na četrto mesto. A Makolčan se je že kmalu odvozil mimo Prada in Romaina Febvreja, nato pa se podal še v lov za vodilnim Dylanom Walshem. Britanca je ujel po petih krogih, ga prehitel in imel prosto pot do zmage. »Na začetku sva imela nekaj tesnih dvobojev z Walshem. V zadnjih krogih sem imel tudi težave z bolečinami v rokah. Malo sem se mučil, toda z zmago sem zelo zadovoljen,« je po razpletu prve vožnje dejal Gajser.

V šampionskem ritmu je začel tudi drugo, se po nekaj zavojih prebil v vodstvo, kjer je vztrajal dobrih deset minut. A nato je, kot že ničkolikokrat letos, znova padel. Pri tem je imel nemalo sreče, saj je ostal nepoškodovan, prehitel pa ga je le Cairoli. Domačin kljub napadom Gajserja vodstva ni izpustil in je kot prvi prevozil cilj. »Malo mi je žal za tisto napako, saj sem imel dober ritem. S Cairolijem sva se dobro lovila, močno sem pritiskal, a najpomembneje je, da sem končno zmagal na dirki,« je dejal Gajser, ki ga naslednja preizkušnja čaka ta konec tedna, ko bodo motokrosisti tekmovali v Španiji.