Od slovensko-japonske teniške kombinacije je bila v drugem krogu boljša ameriško-brazilska naveza Hayley Carter/Luisa Stefani, ki je po 61 minutah igre zanesljivo slavila s 6:2 in 6:2.

Pred Zidanškovo so se od pariškega turnirja že poslovile tudi Polona Hercog in Kaja Juvan v posamični ter Andreja Klepač in Katarina Srebotnik v konkurenci dvojic.

Poražen tudi Bedene

V Parizu je z avstrijskim partnerjem Dennisom Novakom dvoboj drugega kroga med moškimi dvojicami izgubil tudi najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene. Od njiju sta bila boljša Hrvat Ivan Dodig in Slovak Filip Polašek, ki sta po uri in 42 minutah slavila s 6:3, 3:6 in 6:1.

Slovensko-avstrijska naveza si je nastop na Rolandu Garrosu zagotovila potem, ko sta brez nastopa ostala Španca Alejandro Davidovich Fokina in Fernando Verdasco (slednji je bil izločen iz pariškega turnirja zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus, opomba STA), je v prvem krogu premagala litovsko-japonsko kombinacijo Ričardas Berankis/Yoshihito Nishioka s 6:4 in 6:3.

Bedene se bo v soboto v tretjem krogu v posamični konkurenci pomeril s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom. Ljubljančan, trenutno 56. igralec na teniški jakostni lestvici ATP, je pred tem premagal Francoza Arthurja Rinderknecha in Srba Nikolo Milojevića.