Michael Schumacher ostaja sam na vrhu lestvice dirkačev formule 1 z največ zmagami v svetovnem prvenstvu. Čeprav je bilo vse pripravljeno, da ga bo Lewis Hamilton danes na veliki nagradi Rusije v Sočiju ujel, sploh ko si je dan pred tem priboril najboljši startni položaj, je Britanec ostal brez svoje 91. zmage. Zamočil je že na ogrevanju, ko je nedovoljeno »vadil« starte, s čimer je kršil pravila in si prislužil kazen skupno desetih sekund (dvakrat po pet) ob postanku v boksih. Na koncu je dirkač Mercedesa sicer kljub temu zmogel do tretjega mesta, drugi je bil Max Verstappen v Red Bullu, zmage, druge v sezoni in devete v karieri, pa se je veselil Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas.

Ko so Hamiltona po radijski zvezi obvestili o kazni, je bil ta sicer precej začuden, saj da sploh ni vedel, da pravila določajo kaj takšnega. »To zagotovo ni bil moj najboljši dan, a pomembno je, da sem vseeno dobil kar veliko novih točk,« je skušal po dirki, ki si jo je v živo ogledalo kar okrog 30.000 gledalcev, ostati pozitiven Lewis Hamilton, ki sicer še vedno ostaja v prepričljivem vodstvu v skupnem seštevku – pred Bottasom ima namreč še 44 točk prednosti. »Ko sem se znašel spredaj, je bilo jasno, da imam odličen ritem in da lahko vse nadziram. Nikoli ne obupaj, je moje vodilo. Dober dan sem imel, lepo je spet zmagati, še posebej ker ni tako pogosto. Upam, da bo občutek ostal čim dlje,« pa je bil po zmagi vesel 31-letni Finec Valtteri Bottas.

In če se na vrhu ene lestvice z vodilnim torej (še) ni uspelo izenačiti njegovemu moštvenemu kolegu, je na prvem mestu druge to uspelo njegovemu rojaku. Dirkač Alfe Romeo Kimi Raikkonen, ki je sicer zasedel šele 14. mesto, je namreč izenačil rekord po številu nastopov na dirkah formule 1. Današnja je bila namreč zanj že 322. v karieri, s čimer se je na vrhu izenačil z Brazilcem Rubensom Barrichellom. Kariero je Raikkonen začel že pred 19 leti, vrhunec pa je dosegel leta 2007, ko je s Ferrarijem osvojil naslov svetovnega prvaka. Naslednja dirka bo 11. oktobra v Nemčiji.