Namesto popolnega odkupa ameriškega dela družbenega omrežja, dogovor med Bytedanceom, Oraclom in Walmartom predvideva ustanovitev novega ameriškega podjetja Tiktok Global. To podjetje bo kotiralo na borzi in bo posledično moralo objavljati četrtletna poročila poslovanja, sestanki delničarjev pa bodo omogočali še dodatno transparentnost. Za nameček bo podjetje podvrženo večjemu nadzoru regulatorjev.

Po poročanju Bloomberga pri Bytedanceu pričakujejo, da bo vrednost podjetja ob prihodu na borzo znašala 60 milijard dolarjev. 80 odstotkov Tiktoka bo še naprej ostalo v lasti Bytedancea, preostali delež pa bo šel v javno prodajo. Za delež 20 odstotkov se bosta morala z vsemi ostalimi kupci potegovati tudi Oracle in Walmart, ki sta v sklopu dogovora postala tudi partnerja podjetja Tiktok Global. Oracle bo namreč gostil vse podatke ameriških uporabnikov omrežja, medtem ko bo Walmart komercialni partner. Izvršni direktor Walmarta Doug McMillon bo sedel tudi na upravnem odboru podjetja Tiktok Global. Kljub sodelovanju podjetij in kotiranja novega podjetja na borzi, bo algoritem, ki predstavlja srce omrežja, še naprej v izključni lasti kitajskega podjetja. Prav tako bo omrežje tiktok ostalo enotno.

Donald Trump se je ob izrazu podpore načrtom Bytedancea pohvalil, da je od podjetja uspel iztržiti donacijo v višini 5 milijard dolarjev za ameriško šolstvo, a so pri kitajskem podjetju danes trditve zanikali in pojasnili, da 5 milijard dolarjev predstavlja oceno davčnih obveznosti poslovanja podjetja v naslednjih letih. Če bo načrt tudi dokončno zaživel. Prepoved delovanja tiktoka je za zdaj sicer prestavljena na 27. september.