Paris Hilton je vsa ta leta zgolj igrala vlogo – Paris Hilton. Tako kakih dvajset let po tem, ko je bila v soju žarometov, pravi verjetno prva od zvezdnic, ki so postale slavne brez posebnega razloga. »Ves svet misli, da me pozna, a včasih se mi zdi, da se čisto zares ne poznam niti sama,« v napovedniku dokumentarnega filma To je Paris (This is Paris) razmišlja bogata dedinja. »Tako zelo sem vajena igrati ta lik, da sem zelo težko normalna,« potoži. Pravi obraz je vedno skrivala za fasado popolnega življenja, ugotavlja. Film je od tega tedna dostopen na youtubu.

Ves dan gola v samici

Paris Hilton je v preteklosti v svojih resničnostnih šovih »igrala« puhlo blondinko, razvajeno bogatašinjo in neumorno žurerko, v dokumentarnem filmu pa jo bomo videli v povsem drugačni luči. Pogumno je namreč segla v globine svojih mladostniških travm, četudi teh čisto natančno ne opredeli. »Zgodilo se je nekaj, o čemer nisem še nikoli govorila z nikomer. Imam pa še danes nočne more. Um lahko pozabi, telo nikoli,« je zaupala z emmyjem nagrajeni režiserki Alexandri Dean in razkrila še več javnosti doslej neznanih stvari. »Pri zdravi pameti me je ohranjala samo misel na to, kdo hočem postati, ko bom nekoč odšla. Ustvarila sem blagovno znamko, persono in lik, v katerega sem ujeta še danes,« razlaga.

Nočno moro je doživljala enajst mesecev, ki jih je preživela v internatu srednje šole Provo Canyon v Utahu, kamor so jo v upornih najstniških letih poslali starši. Tja ni šla prostovoljno, sredi noči so petnajstletnico zvlekli iz postelje in odpeljali. Kričala je in jokala, a ji ni pomagal nihče. »Cilj zaposlenih je bil, da nas psihično uničijo. Nikoli jim ni zmanjkalo žaljivk, mnogokrat so nas napadli tudi fizično. Nekoč sem morala gola ves dan preživeti v samici,« pripoveduje o grozni izkušnji srednješolskih let, ki jo potrjujejo tako nekateri njeni nekdanji sošolci kot tudi številke – policija se je v štirih letih odzvala na več kot 50 prijav napada in dva ducata spolnih prestopkov. Tamkajšnje izkušnje z nasiljem so tlakovale njeno nadaljnjo pot v pogubo. Zlasti v ljubezni.

Najstniške napake močno obžaluje

»Mislila sem, da je nasilje nekaj povsem normalnega, da z njim ni nič narobe,« je o nezdravih razmerjih v preteklosti povedala za revijo People. V kar petih nasilnih razmerjih je prestajala stvari, ki jih ne bi smel nihče. Čeprav naj bi bili (vsaj na začetku) prijetni fantje, so kmalu postali ljubosumni, pretirano zaščitniški ter fizično in psihično nasilni. Težava je bila, ker je Paris mislila, da je to ljubezen. »Mislila sem, da so noro zaljubljeni vame. Ne morem verjeti, da sem dopustila kaj takega,« se danes drži za glavo. Spregovorila je tudi o doma posneti vroči akciji med rjuhami s takratnim fantom Rickom Salomonom, ki je posnetek po razpadu zveze javno objavil. Škandal jo je (tako kot kasneje njeno prijateljico Kim Kardashian) izstrelil na naslovnice tabloidov po vsem svetu. »Bila sem izgubljena, hlepela sem po ljubezni, ki sem jo iskala v najhujši možni osebi. Spomnim se, da je nenadoma potegnil ven kamero in silil vame, kaj naj storim,« s solzami v očeh opisuje svoje »digitalno posilstvo«. Da bi postala slavna, ji tega res ni bilo treba storiti, se zaveda danes, ko je prepričana, da jo je teh nekaj minut oropalo načrtovane prihodnosti. Ne more pozabiti, kako so se ljudje naslajali nad njenimi zasebnimi trenutki, najstniško napako pa da bo obžalovala do konca življenja.

Hiltonova se zaveda, da brez vseh teh težkih izkušenj danes ne bi bila tu, kjer je. V objemu s podjetnikom Carterjem Reumom je končno našla varnost in toplino, ki si ju je od nekdaj želela. »Ne vem, ali bodo moje nočne more kdaj izginile, vem pa, da na stotine, če ne na tisoče mladih prestaja podobno. S svojo zgodbo jim lahko pomagam,« je prepričana.