Kot so sporočili iz zveze, zaradi omejitve zbiranja števila oseb na javnih prireditvah in prostorskih zmožnosti dvorane v Kranju vstopnic za tekmo superpokala ne bo v prodaji.

Uvodno dejanje nove košarkarske sezone si bo lahko ogledalo le nekaj povabljenih gostov, ljubitelji košarke bodo tradicionalni derbi med Krko in Cedevito Olimpijo lahko spremljali v neposrednem televizijskem prenosu.

V tem tekmovanju bi sicer morala nastopiti ljubljanska zasedba in Koper Primorska, a je slednja pred dnevi obvestila zvezo, da zaradi kadrovskih težav ne more nastopiti, zamenjala jo je Krka.

Ljubljančani so si nastop na superpokalu priigrali kot finalisti pokalnega tekmovanja, Novomeščani pa kot drugouvrščena ekipa prvega dela državnega prvenstva v pretekli sezoni.

Gostitelj superpokalnega dvoboja je klub, ki si je priigral mesto v prvoligaški druščini. V novi sezoni je to kranjski ECE Triglav, ki se med najboljše slovenske košarkarske ekipe vrača po 2006/07.

Letošnja udeleženca sta sicer tudi najuspešnejša v superpokalih, osem zmag ima Cedevita Olimpija, zadnjega iz leta 2017, pet pa Krka, zadnjega iz 2016.