Boštjan Trstenjak, lastnik restavracije Cubo: Čas z manj turisti bo zahteval preobrat
Boštjan Trstenjak je, kot sam pravi, duhovni vodja restavracije Cubo in ne zgolj lastnik. Začel je kot natakar, delal v ljubljanskem lokalu Casablanca, penzionu Podržaj in lokalu Rezka, ki ga je vodila njegova mama. Leta 2003 je uresničil svoje sanje o samostojni gostinski poti in odprl restavracijo Cubo, ki od vsega začetka slovi kot ena najboljših gostiln v Ljubljani, pa tudi po tem, da je pred njo parkiranih največ prestižnih avtomobilov v bližnji in daljni okolici.
Boštjan Trstenjak: Da bi dobili Michelinovo zvezdico, je moja želja, ni pa cilj. (Foto: Jaka Gasar)
Zadnje čase skoraj ni restavracije ali gostilne, ki se ne bi hvalila, da je pri njih vse lokalno in domače. Zdi se, da je to postalo celo bolj pomembno kot sam...