Nogometaši Celja se bodo danes ob 18. uri na domačem igrišču v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z Moldejem. Popotnica slovenskih prvakov pred dvobojem z najboljšim norveškim moštvom je slaba, saj so v soboto na domačem igrišču izgubili uvodni krog državnega prvenstva proti Muri. Trener Dušan Kosić pravi, da danes pričakuje povsem drugačen obraz Celja kot proti Muri. Želi si videti nasmejane igralce z jasnim ciljem.

Na včerajšnji tiskovni konferenci je Kosić priznal, da ga čakajo posebni občutki, saj bo prvič v trenerski vlogi v kvalifikacijah za ligo prvakov vodil moštvo na domačem igrišču. »Tekma proti Moldeju bo vrhunec triletnega dela v klubu. Ekipa je mlada in je lahko ponosna, da je osvojila naslov državnih prvakov in da zastopa Slovenijo v najmočnejši evropski ligi. Če bo nasprotnik boljši, mu bomo čestitali, naredili pa bomo vse, da ne bo tako. Molde je izjemno tehnična ekipa, ki ji moramo preprečiti priložnosti ter izkoristiti vsako, ki nam bo ponujena. Kot vsako moštvo ima svoje pomanjkljivosti,« odgovarja Dušan Kosić.

Trener slovenskih prvakov pričakuje precej težjo tekmo kot v prvem krogu kvalifikacij, ko je Celje prejšnji teden v Budimpešti s 3:0 premagalo Dundalk. »K optimizmu me navajata dobro vzdušje v slačilnici ter motiviranost nogometašev. Zavedajo se, kako lepo priložnost imajo, da dosežejo nekaj velikega. Čeprav na stadionu ne bo gledalcev, verjamem, da bomo slišali kakšno spodbudo od zunaj, kot sem tudi prepričan, da bo za nas stiskala pesti vsa Slovenija,« pravi Kosić, ki Moldeja ne bi primerjal z nobenim moštvom slovenske lige.

Krilni napadalec Celja Luka Kerin pravi, da mu vsak doseženi gol na treningih dviguje samozavest, zadetki v Evropi in tudi domačem prvenstvu pa so dodatna spodbuda. Spomin na prvi doseženi gol v Budimpešti je lep. Obljublja, da bo storil vse, da bo Celje doseglo kakšen gol, kdo ga bo dal, pa ni pomembno. »Morda je lažje, ker igramo na domačem stadionu. A šteli bodo zadetki, za napredovanje pa bomo morali pokazati svojo najboljšo igro doslej. Veselimo se izziva, pritiska pa ne čutimo. Tudi klub na nas ne pritiska,« stanje v klubu opisuje Luka Kerin, ki še ne ve, ali bo igral skupaj s kapetanom Mitjo Lotričem. Odločitev o tem, ali bo igral lanski najboljši igralec slovenskega prvenstva, bo Dušan Kosić sprejel danes.