Razlika do Nizozemca je na koncu znašala kar 1,022 sekunde. Potem ko Mercedesa nista bila v ospredju na petkovih prostih treningih, sta bila v soboto najhitrejša, najvišjo prednost pred konkurenco pa sta imela prav v kvalifikacijah. Za Hamiltona pa je to že 91. "pole position" v karieri.

Oba Ferrarija sta se uvrstila v tretji del kvalifikacij, na koncu pa sta Charles Leclerc in Sebastian Vettel osvojila četrto oz. deveto mesto. Peti je bil Lando Norris (McLaren), šesti pa Lance Stroll (Racing Point).

Na startu ni bilo Sergia Pereza (Racing Point), ki je bil v sredo pozitiven na novi koronavirus. Ottmar Szafnauer, šef moštva, za katerega dirka 30-letni Perez, je danes dejal, da je nastop njegovega varovanca naslednji teden na drugi dirki v Silverstonu v celoti odvisen od odločitve britanskih oblasti.

Zaradi pozitivnega testa v sredo namreč v moštvu niso prepričani, ali mora Mehičan v karanteni ostati en teden ali 10 dni. V drugem primeru bi izpustil tudi drugo dirko v Angliji, namesto njega pa bi kot ta vikend nastopil Nico Hülkenberg. Nemec je bil v današnjih kvalifikacijah 13.

VN Velike Britanije se bo začela v nedeljo ob 15.10.