Ne glede na to, za kateri šport gre, bo nekdanji odbojkar in zdaj trener Sebastijan Škorc ob vprašanju, za koga navija, vedno podal isti odgovor – Maribor. Upa, da bodo vsi mariborski klubi v igrah z žogo v sezoni 2020/2021 državni prvaki. Koliko je to realno mogoče pričakovati, niti ni pomembno, ko gre za navijaški pogled. Zato se Škorc lahko nadeja, da bodo državni prvaki odbojkarji in odbojkarice Maribora, pa nogometaši, rokometaši… Ker je trener odbojkarjev, bo imel pri tem tudi nekaj vpliva.

Tudi sicer je odbojka pri Škorcu na prvem mestu. Spremlja tekme številnih evropskih lig, najraje tiste, v katerih igrajo slovenski reprezentanti, v srcu pa mu je še posebno ostal Paris Volley, za katerega je uspešno igral, zdaj pa zanj pesti stiska, ko tekme spremlja po spletnem prenosu. »Paris Volley še vedno podrobno spremljam, čeprav si tekem v živo ne morem ogledati, kajti imam veliko obveznosti. Na ta klub imam zelo lepe spomine,« pravi Sebastijan Škorc, ki ima rad tudi italijansko ligo. Ko je tam za Modeno igral Tine Urnaut, je navijal za Modeno. Nazadnje je pesti stiskal za Trento, za katerega je igral Klemen Čebulj.

Rad zavije v Ljudski vrt

Navija tudi za vse slovenske reprezentance. Seveda še posebno za odbojkarsko, ne le kot navijač, ampak tudi kot pomočnik selektorja. V tej vlogi je z druge strani, z roba igrišča videl lanskoletni spektakel, ko so se odbojkarji v dvorani Stožice uvrstili v finale evropskega prvenstva. »To je bilo nekaj fenomenalnega. Stožice so bile polne, vstopnice za polfinale so pošle v neka minutah, ljudje so se ves čas pogovarjali o odbojki… Takšno doživetje se težko ponovi,« se je spomnil zvezdnih trenutkov reprezentance.

Škorc si tekme najraje ogleda v družbi prijateljev. Tako je spremljanje športa precej manj stresno kot na trenerski klopi. Velikokrat zavije tudi v Ljudski vrt, kjer si s sinom ogledata nogometne tekme Maribora. »Tekme spremljam bolj umirjeno, včasih pa se tudi razvnamem. Seveda se strasti precej bolj razgrete med finalom evropskega prvenstva v košarki, ko se Slovenija bojuje za zlato kolajno, kot med spremljanjem tekem mojega Paris Volleyja,« dodaja Škorc, ki v športu ne vidi le tekmovalnosti in srditega navijanja za svoj klub, ampak tudi priložnost za navezovanje socialnih vezi.

»Navijaštvo je tudi povezovanje ljudi. Ko igra Maribor nogometni derbi, se ljudje v mestu že nekaj dni pred tekmo pogovarjajo o njej. Podobno je ob tekmah reprezentanc, kar je bilo dobro vidno ob naši srebni kolajni na lanskem evropskem prvenstvu. Ljudje se sprostijo, dobijo razlog za zadovoljstvo,« pravi in dodaja, da je šport zanimiv tudi zato, ker je nepredvidljiv.