O tem je italijanskim medijem sicer že v ponedeljek v Barceloni v bolnišnici Dexeus razlagal Mir, ki je dejal, da bi bil Marquez navzlic uspešni operaciji v bitki s časom, da bi bil nared za VN Češke, ki bo na sporedu 9. avgusta. To je po mnenju kirurga prvi realni cilj, ki si ga Marquez lahko postavi na poti do okrevanja.

"Prioriteta je, da se je izognil poškodbi živca, vsaj tako se zdi takoj po operaciji. O času okrevanja pa je še nekoliko prezgodaj govoriti," je danes medijem razložil Mir in namignil, da bi v slabih treh tednih Marquez lahko spet dirkal.

Marquez je na nedeljski prvi dirki sezone v Jerezu padel ob sijajnem povratku po napaki v prvi polovici dirke. Kasneje je napredoval vse do tretjega mesta, napadal na koncu drugega rojaka Mavericka Vinalesa, na kar je izgubil nadzor nad motociklom in grdo padel.

Tovarniško moštvo Honde je takoj po dirki sporočilo, da starejšega Marqueza ne bodo nadomestili z drugim dirkačem, očitno pa bo njegov brat Alex Marquez kot edini predstavnik moštva Repsol sam dirkal le na VN Andaluzije v Jerezu, ki bo na sporedu ta konec tedna.

Prvo preizkušnjo sezone je v nedeljo dobil Francoz Fabio Quartararo pred Vinalesom in Italijanom Andreo Doviziosom.