"Ostaja še nekaj odprtih vprašanj, kljub temu pa lahko rečem, da se je veliko stališč zbližalo," je ocenil ob prihodu na današnje zasedanje, ki naj bi se po prvotnih načrtih začelo ob 16. uri, a so začetek najprej preložili za eno uro, nato pa še za eno.

Slovenija se po njegovih besedah bori tako za zadosten obseg sredstev na ravni EU ter ugodno razmerje med nepovratnimi sredstvi in posojili v skladu za okrevanje kot za ustrezno nacionalno ovojnico.

"Oboje je enako pomembno, kajti slovensko gospodarstvo je močno vpeto v skupni evropski trg. Glede na naš prispevek imamo tudi nadpovprečne koristi od tega trga," je izpostavil.

Ves naložen denar v kateri koli članici EU, s katero slovensko gospodarstvo sodeluje, je po njegovih besedah obenem tudi investicija v naš napredek in razvoj.

Obenem pa se torej borijo tudi za ustrezno nacionalno ovojnico in čim ugodnejše odgovore na konkretne dileme glede vzhodne in zahodne kohezijske regije ter preostale dileme, ki jih želijo rešiti tudi s pomočjo evropskih sredstev, je pojasnil.