Novosti:

- Kacin: Stanje na zahodnem Balkanu se drastično slabša

- Kacin: Najslabše stanje je v državah, kjer so se odločili za volitve

- Kacin: V nedeljo je potekal strožji nadzor izvajanja karantene. Ugotovljene so bile 4 kršitve: 2 osebi se nista nahajali na domačem naslovu, 2 osebi pa sta že ob prijavi karantene podali lažne podatke

- Kacin: Dvema državljanoma, osumljenima širjenja okužbe z novim koronavirusom iz malomarnosti, grozi denarna ali zaporna kazen

V vipavskem centru starejših še en okužen med zaposlenimi

Po nedeljskem popoldanskem testiranju na okužbe z novim koronavirusom v Centru starejših v Vipavi so okužbo potrdili še pri enem od zaposlenih. Skupaj je tako okužba potrjena pri sedmih zaposlenih in devetih stanovalcih. Danes nadaljujejo testiranja; dopoldne jih bodo tako opravili pri okrog 40 stanovalcih in 12 zaposlenih.

V UKC Maribor po okužbi ene od študentk začasno ustavili izvajanje pedagoškega procesa

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so iz preventivnih razlogov od danes do preklica ustavili izvajanje pedagoškega procesa. Konec tedna so namreč testi potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od študentk zdravstvene nege na zasebni fakulteti Alma Mater Europaea, ki je opravljala prakso v mariborski bolnišnici.

Kot so ob tem sporočili iz UKC Maribor, so že izsledili vse njene tesne stike in osebe izolirali.

V UKC Maribor je trenutno v samoizolaciji skupaj 36 zaposlenih, epidemiološke razmere pa za zdaj ostajajo nespremenjene, saj novih potrjenih primerov niso zabeležili. Več bo znanega po nadaljnjih krogih testiranj, so še sporočili iz bolnišnice.