Čeprav je pri večini ponudnikov subvencioniranega počitniškega varstva, ko so 2. junija ob 7. uri vsi hkrati začeli zbirati prijave, prostih mest zmanjkalo že v nekaj minutah, se pri nekaterih še najde prostor. Starši, ki svojim otrokom še niso zagotovili počitniškega varstva med poletnimi počitnicami, imajo tako še vedno možnost, da izberejo katerega od programov, ki so zaradi občinske subvencije ugodnejši. Cena enotedenskega varstva pri organizatorjih subvencioniranega varstva namreč ne presega 30 evrov na otroka.

Najugodneje evro in pol na dan

Prosta mesta ima še šest izvajalcev subvencioniranih programov počitniškega varstva. Prijave tako še zbirajo pri Mestni zvezi prijateljev mladine, kjer stane varstvo pet evrov na otroka na dan oziroma 25 evrov za ves teden, izvajali pa ga bodo v Mladinskem domu Jarše. Toliko stane tudi počitniško varstvo v organizaciji večgeneracijskega centra Iz roda v rod. Najugodnejše počitniško varstvo s še nekaj prostimi mesti pripravljajo v zavodu Aktivna starost. Pri njih lahko otroci v prostorih DEOS Centra starejših Trnovo počitnikujejo za 1,50 evra na dan.

Po dveh minutah vse zasedeno

Prav tako imajo nekaj prostih mest še na voljo v plesno obarvanih počitniških varstvih pod okriljem Plesnega kluba Feniks in Plesnega društva Libero. Pri njih stane varstvo šest evrov na dan. V Smučarskem društvu Novinar je prostih mest sicer zmanjkalo v prvih dveh minutah zbiranja prijav, imajo pa še nekaj prostih brezplačnih mest za otroke iz socialno ogroženih družin. Varstvo bodo izvajali v prostorih na Staničevi ulici.

18 ponudnikov s subvencioniranimi programi

Subvencionirane programe počitniškega varstva je sicer letos pripravilo osemnajst ponudnikov, pri ostalih je prostih mest že zmanjkalo. Varstvo obsega deveturni program ter vključuje kosilo in dve malici, otroci pa lahko v subvencioniranem varstvu ostanejo največ dva tedna. Ob tem na občini opozarjajo, da lahko zaradi morebitnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa letos pri izvedbi počitniškega varstva pride do sprememb ali odpovedi terminov. »Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi NIJZ, vlade in drugih pristojnih institucij,« so zagotovili na občini.