Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je omenjeni voznik v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 77 kilometrov na uro. Ker je alkotest pri njem pokazal kar 0,95 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, so mu vožnjo preprečili z zasegom avtomobila, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.

Zvečer je 71-letni Ptujčan na Potrčevi cesti na Ptuju v krožišču nepravilno zapeljal levo, pri tem pa mu je nasproti pravilno pripeljal drug voznik osebnega avtomobila. Da bi se izognil trčenju je kršitelj sunkovito zavil desno preko robnika na zelenico, kjer je trčil v drevo in prometni znak.

Kljub trčenju je s kraja dogodka odpeljal proti domu, kjer so ga policisti kmalu izsledili. Tudi pri njem so ugotovili, da je imel v organizmu kar 0,78 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Tudi zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Že dopoldan pa je 54-letni Ptujčan na parkirnem prostoru ene od prodajaln v Spodnjih Hočah pri speljevanju trčil v drugo parkirano vozilo. Alkotest je pri njem pokazal 0,39 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.