Spregovorili so direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj, predstojnik Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Mario Fafangel in vladni govorec Jelko Kacin.

Novosti:

- V nedeljo ob 256 testiranjih na novi koronavirus ena potrjena okužba, brez novih smrti bolnikov s covidom-19.

- Danes klopi zasedli devetošolci, tudi otroci s posebnimi potrebami.

- Logaj: Večina šol je svojo organizacijo dobro pripravila. Se pa glede priporočil NIJZ pojavljajo nekateri problemi pri izvedbi razširjenega programa, predvsem glede kadrov in prihajanja učencev.

- Logaj: Na daljavo se še vedno izobražuje 150.000 osnovnošolcev in dijakov.

- Do 25. maja je v vrtce vključenih okoli 56 odstotkov otrok, od 1. do 3. razreda so otroci vključeni v šole v manjših skupinah in delo praktično poteka nemoteno.

V Sloveniji so doslej opravili 75.016 testov na novi koronavirus, v zadnjih desetih dneh pa vsak dan potrdijo največ eno novo okužbo.

- Fafangel: V Sloveniji smo dobro uspeli obvladovati širjenje virusa covid-19, v svetu situacija ni tako dobra, v Evropi sicer boljša.

- Falangel: Situacija v Sloveniji kaže, da imamo še 8 aktivnih primerov, da veliko testiramo, kar je pomembno za epidemiološko sliko.

Tudi število hospitaliziranih zaradi covida-19 se že več tednov zmanjšuje, v nedeljo jih je bilo hospitaliziranih še 16, kar sta dva manj kot dan poprej. Še pred dvema tednoma pa je bilo v bolnišnici zaradi te bolezni več kot 40 oseb.

Prenos lahko spremljate tudi v živo na spodnji povezavi: