Na izolski občini so za STA potrdili, da so v minulem vikendu dejansko zaznali večje avtodomov, po nekaterih podatkih kar okoli 300.

V petek popoldne so bila tako vsa parkirna mesta, namenjena avtodomom, zasedena, v soboto pa se je obisk avtodomov še povečal. »Vozniki so avtodome parkirali, kjerkoli so našli prosto mesto, bodisi na parkirna mesta, namenjena osebnim vozilom, avtobusom, ali izven označenih parkirnih mest,« so navedli na občini.

Občinski redarji so že v petek pričeli opozarjati voznike avtodomov, naj svoja vozila parkirajo skladno s prometno signalizacijo ter naj upoštevajo odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah. Opozarjanje se je nadaljevalo tudi v soboto dopoldne in popoldne.

Večina voznikov je predhodna opozorila občinskih redarjev upoštevala in vozila parkirala na parkirna mesta, namenjena avtodomom, ugotavljajo na občini. V soboto popoldne so sicer občinski redarji ponovno opravili nadzor in voznikom avtodomov, ki so kljub večkratnim opozorilom imeli svoje vozilo parkirano v prekršku, izdali globe.

Ob tem so na občini povzeli besede župana Danila Markočiča, da so obiskovalci ob upoštevanju vladnega odloka, cestnoprometnih predpisov ter drugih varnostnih priporočil za zajezitev širjenja covida-19 seveda dobrodošli.