Kako končati nacionalna prvenstva ter ligo prvakov in ligo Evropa, je osrednja tema za Evropsko nogometno zvezo (Uefa). Uefa je dala prednost nacionalnim prvenstvom, a vsa ne bodo končana. Zdaj je že znano, da nacionalnih prvenstev ne bodo končali v Franciji (za prvaka so razglasili PSG), na Nizozemskem (prvaka niso razglasili, noben klub ne izpade iz prve lige in noben ne napreduje iz druge) in v Belgiji, ker vlade držav do septembra ne dovolijo športnih tekmovanj in s tem tudi nogometnih tekem niti pred praznimi tribunami. Uefa je zaprosila vse nacionalne nogometne zveze, da do 25. maja pripravijo urnik nadaljevanja tekmovanj. Medtem ko v Belorusiji igrajo brez prekinitve in so na Ferskih otokih novo sezono začeli 9. maja, bodo z nadaljevanjem sezone prvi pohiteli Nemci konec tedna (16. maja). Do konca maja naj bi stekle tudi lige na Danskem, Madžarskem, Poljskem, Portugalskem, Hrvaškem in v Srbiji, prihodnji mesec pa še v preostalih državah.

V Sloveniji, kjer igralci lahko trenirajo le v manjših skupinah, se bo tekmovanje v prvi ligi in pokalu nadaljevalo, če bodo to dovoljevale razmere v državi. Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na korespondenčni seji sklenil, da se zaradi koronavirusa konča tekmovanje v drugi ligi in prvi ligi za ženske, kjer ni uradnega zmagovalca. Tekmovanja v drugih ligah so bila odpovedana že prej. Če bodo najvišji državni organi izdali dovoljenja za tekmovanje v nogometu, se bo prva liga brez prisotnosti gledalcev nadaljevala v začetku junija. V slovenskem pokalu bo le po ena polfinalna tekma (Mura – Aluminij, Radomlje – Nafta) in finale, vse tri na nevtralnem igrišču v nacionalnem centru na Brdu pri Kranju. Ker je tekmovanje v drugi ligi končano, so za napredovanje upoštevali trenutni vrstni red. To pomeni, da bo v prvo ligo napredoval vodilni Koper, drugouvrščena Gorica pa bo z devetouvrščenim klubom prve lige (trenutno Domžale) igrala dodatne kvalifikacije ob koncu sezone, ki je podaljšana do 31. julija. Podlaga za sestavo lig za sezono 2020/21 bodo športni rezultati v letošnji sezoni in licenčni postopki.

Zelo pomemben dan za evropski nogomet bo 27. maj, ko je predvideno zasedanje izvršnega odbora Uefe. Tedaj bo tudi znano, kdaj bosta Slovenija in Madžarska skupaj gostili evropsko prvenstvo do 21 let, ki je bilo predvideno prihodnje leto. Če bodo razmere dovoljevale, se bodo izločilni boji v ligi prvakov in evropski ligi nadaljevali avgusta. Veliko je tudi negotovosti glede lige narodov, ki naj bi se začela septembra, in kvalifikacij za evropska klubska tekmovanja za novo sezono.