Kot so danes sporočili iz Pošte Slovenije, bodo zaprte ostale pošte 1114 pri ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru, 2114 pri mariborskem univerzitetnem kliničnem centru in 4210 na letališču Brnik ter dežurni pošti na Pražakovi 3 v Ljubljani in Zagrebški cesti 106 v Mariboru. Zaprtih bo tudi pet pogodbenih pošt, medtem ko bodo delovni časi nekaterih pogodbenih pošt ostali prilagojeni.

Vse vrste poštnih pošiljk se bodo ponovno vročale na običajen način, pri čemer bo treba upoštevati ustrezno varnostno razdaljo med naslovnikom in pismonošo. Ti bodo pošiljke še vedno vročali na prostem, da ne bodo vstopali v skupne prostore strank, na primer v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika. Ob sproščanju nekaterih ukrepov bodo še naprej veljali vsi strogi preventivni varnostni ukrepi za preprečevanje okužb.

"Pošta Slovenije se je na razmere, ki jih je povzročila epidemija koronavirusa, odzvala hitro in je kljub pogosto precej oteženim pogojem dela uspela nemoteno zagotavljati poštne, paketne in ostale storitve," je ob tem ocenil generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in priznal, da so se pri tem soočali z velikimi izzivi.

Skoraj polovični upad pisemskih pošiljk in storitev iz poslovne mreže je po njegovih besedah občutno zmanjšal prihodke, se pa se v tem času povišalo število paketnih pošiljk iz naslova rasti spletnega nakupovanja. "V tem kriznem času se je pokazalo, da so bile dosedanje strategije usmerjene v pravo smer, zato je bila prilagoditev v izrednih razmerah lahko hitra in sprejeti ukrepi učinkoviti," je dodal.