Ewing je prvič javno spregovoril o vlomu v njegov newyorški dom. Nastopil pa je ob priložnosti dokumentarca o Michaelu Jordanu, s katerim sta bila prijatelja. »V New Yorku so namerno vlomili v mojo hišo v nekem trenutku in ukradli so mi medalje. Kdaj je res bedno biti slaven,« je spregovoril Ewing o neprijetni izkušnji izpred nekaj let. Priznal je, da sta imeli olimpijski kolajni zanj veliko čustveno vrednost. Osvojil ju je z reprezentanco, sanjskim moštvom ZDA, katerega del je bil na OI leta 1984 v Los Angelesu in leta 1992 v Barceloni.

Vlomilci so mu odtujili tudi šampionski prstan za naslov prvaka leta 1984 skupaj z Univerzo Georgetown v ligi NCAA. Ewing je trenutno trener ekipe na tej univerzi v Washingtonu. Na srečo mu je na pomoč priskočil predsednik ameriške košarkarske zveze Jerry Colangelo. »On (Colangelo) mi je zelo pomagal pri pridobivanju replik izgubljenih medalj. Je odličen fant,« je povedal nekdanji košarkar.

Enajstkratni udeleženec tekme zvezd all star lige NBA sicer nikoli ni osvojil naslova prvaka v ligi NBA. Kot igralec New York Knicks je zaradi poškodbe lahko gledal le s klopi, kako so se njegovi kolegi na parketu borili v finalu lige NBA v letih 1994 in 1999. Dvakrat so nato izgubili najprej s Houston Rockets 3:4, pet let pozneje pa s San Antonio Spurs 1:4.

Zaradi neuspehov v boju za naslov prvaka lige NBA je nekdanji košarkarski zvezdnik zelo cenil šampionski prstan lige NCAA. Tega mu je uspelo povrniti, ko se je ukradeni spominek pojavil v javnosti na spletni dražbi, na eBayu.