David Haggerty, ki je predsednik Itf od 2015, je o vrnitvi teniških igralcev in igralk na mednarodne turnirje dejal: »Težko je predvidevati. Trenutni datum za vrnitev je sredi julija. A glede na to, da smo mednarodni šport, da veliko potujemo, mislim, da bo to čakanje daljše, kot smo predvidevali. Najverjetnejši termin za vrnitev se mi zdi nekje septembra.«

»Odvisno smo od vlad posamičnih držav, saj bodo one odpirale meje in določale ukrepe. Razlike med državami so velike, nekje se že lajšajo ukrepi, tako kot pri vas v Sloveniji, drugod, kot na primer v Afriki, pa virus sploh še ni dosegel vrhunca,« je za TZS povedal Haggerty.

Po podatkih Itf je na dan 28. aprila le v trinajstih evropskih državah mogoče igrati tenis. Poleg Slovenije še na Madžarskem, Češkem, v Slovaški, Estoniji, Latviji, Litvi, Belorusiji, Švedski, Norveški, Danski, Finski in Izraelu.

Haggerty je sicer v pogovoru za TZS spregovoril tudi o drugih teniških temah. Povedal je, da Itf v sodelovanju z združenjema ATP in WTA pripravlja paket pomoči za igralce, ki so na lestvicah uvrščeni pod 150 mesto. »Na tem zdaj pospešeno delamo. Nekje v tednu dni sledi prva objava o tem projektu. Ob tem pa ima Itf odgovornost tudi do posameznih nacionalnih zvez. Želimo jim pomagati. Tudi trenerjem. Za njih smo odprli stran za brezplačno izobraževanje. Pomagati želimo tudi staršem in igralcem,« je dejal predsednik Itf.