V sredo bo pretežno oblačno. Padavine se bodo od zahoda postopno razširile nad vso Slovenijo, vmes bo tudi kakšna nevihta. Veter se bo iz jugozahodne popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi suše je danes marsikje po Sloveniji še velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Obeti: V noči na četrtek bo dež povsod ponehal. V četrtek bo sprva precej jasno z nekaj jutranje megle. Popoldne se bodo na zahodu spet začele pojavljati krajevne

padavine, ki bodo v noči na petek zajele vso Slovenijo. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh.

Vremenska slika: Nad severnim delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe in se počasi pomika proti vzhodu. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam iznad Sredozemlja razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno, predvsem zahodno od nas bodo nastajale krajevne plohe.

V sredo bo pretežno oblačno. Padavine se bodo širile proti vzhodu. Vmes bodo tudi posamezne nevihte.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden. V sredo bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.