Po mnenju ocenjevalne komisije je zmagovalna rešitev za kino s petimi kinodvoranami, ki ga bodo uredili v središču Ljubljane, po vseh merilih najbolj celovita. Predlogu so soglasno dodelili prvo nagrado zaradi dosledno izpeljane zasnove, ki upošteva posebnosti delovanja mestnega kina v posebnih pogojih lokacije, in jasne govorice paviljona, ki v prostor vnaša tipološko prepoznaven poudarek in s tem hierarhično uredi sicer raznoliko mestno pritličje, so sporočili iz Mol. Vrednost projekta je 8.028.534 evrov.

Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da Ljubljana potrebuje novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki v marsičem presegajo kinematografsko dejavnost.

S projektom bodo, kot so prepričani na Mol, zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. Mestni kino Kinodvor pa bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade.