Medicinska stroka me je prepričala, zato dosledno upoštevam njihova priporočila in živim po preprosti kmečki logiki. TV-poročil ne gledam več, časopis (Dnevnik berem že 50 let) berem selektivno, saj poslušamo preveč nasprotujočih si in težko sprejemljivih informacij. Dnevnik je še vedno moj časopis, saj se trudite biti še najbolj objektivni. Vaši novinarji in dopisniki so pogumni, odlični, saj pišejo o resnicah ne glede na pritiske, ki jih doživljajo. S svojim pisanjem držijo Dnevnik v teh turbulentnih časih v okvirih upanja in pomirjanja nas, vaših naročnikov.

Med mnenji zdravnikov sem večkrat slišal tudi negativno mnenje o nošenju obraznih mask. To razumem zato, ker nekaj malega vem o zaščiti dihal. Sam uporabljam zaščitno masko s popolno zaporo nosu in ust, kar pomeni, da diham skozi večplastni filter (blago, fino blago, filc in vata), izdihi pa so ločeni skozi zaporni filter. Rekli boste, to je za medicinsko osebje. Verjetno res, vendar sem prepričan, da te maske, ki jih večina nas nosi, ne ščitijo nič ali pa premalo. Javno sprašujem, ali obstaja kakšen predpis, ki zahteva kakovost izdelave mask oziroma zaščite in ali je že nekdo pregledal množično izdelane maske in ugotovil njihovo kakovost zaščite? Vsem, ki maske izdelujejo doma, sem zelo hvaležen, le nekdo bi jim moral svetovati, kakšne kakovosti morajo biti maske, da služijo svojemu namenu.

Na koncu bi se rad zahvalil medicinskemu osebju za vso skrb in odgovornost za naše zdravje. Bijete težek boj prek vseh možnosti nesebično za vse nas. Upam, da boste zdržali do konca, in upam, da bodo politiki kaj malega dodali, da bo vaše delovanje več vredno in bolje plačano.

Franček Šterman, Vrh nad Želimljami, Škofljica