Kazensko ovadenim napadalcem na novinarko splitskega portala dalmatinskiportal.hr in snemalko regionalne televizije N1 grozi tudi do pet let zapora zaradi nasilnega obnašanja do oseb, ki opravljajo javne naloge, je pojasnila splitska policija.

Hrvaški radio je poročal, da so sodniku za prekrške zaradi kršitev javnega reda in miru prijavili duhovnika Delaša. Ta je pred cerkvijo verbalno napadel in žalil novinarje, ki so spremljali zbiranje vernikov ob velikonočni maši. Župnik je maševal kljub prepovedi javnih shodov, vključno s cerkvenimi dogodki, med epidemijo novega koronavirusa na Hrvaškem.

Splitska policija je danes potrdila, da so identificirali 13 pripadnikov skupine, ki se je v nedeljo popoldne zbrala pred cerkvijo v podporo župniku. V skupini je bilo približno 20 oseb, med katerimi so imeli nekateri obraze zakrite s smučarskimi maskami.

Sodniku za prekrške so ovadili dve osebi zaradi kaljenja javnega reda in miru, ker so vzklikali ustaška gesla in simbole, enega moškega pa tudi zaradi prižgane bakle, medtem ko bodo o obnašanju enega mladoletnika obvestili center za socialno delo. Ostale bodo ovadili sanitarni inšpekciji zaradi kršitve ukrepov za zajezitev širitve novega koronavirusa, so še objavili.