Letošnje svetovno prvenstvo bi moralo imeti 22 dirk, že sedaj pa jih je osem odpovedanih ali preloženih. »To je lahko zelo uničujoče za moštva Če jih ne bo dovolj za nastopanje je to posledično uničujoče tudi za celotno formulo ena,« je dejal Brown. Izvršni direktor britanske ekipe je dodal, da so se ekipe že poenotile in znižale stroške za naslednjo sezono iz 175 milijonov ameriških dolarjev na 150 (138,7 milijona evrov), a da jih bo treba še bolj.

»Že doslej so imele nekatere ekipe velike težave. V tej zdravstveni in ekonomski krizi se bodo povečale in razširile na druge ekipe. Težko si je predstavljati, da bi ljudje stali v vrsti, da prevzamejo ekipe v krizi, kot se je dogajalo v preteklosti,« meni Brown. »Mislim, da ta kriza ni mogla priti ob slabšem času. Zato menim, da je formula ena na zelo tankem ledu,« je dodal Američan.

Moštvo McLarna je od ustanovitve leta 1963 z osmimi konstruktorski naslovi tretje najuspešnejše v zgodovini. Zanj so med drugimi nastopali zvezdniki Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Haekkinen in Fernando Alonso.