Nabor Vsi (filmi) doma tokrat ponuja uspešnico Čefurji raus! (2013) scenarista in režiserja Gorana Vojnovića. V filmu gledalci spremljajo monotono življenje mladih fužinskih domačinov Marka, Adija, Acota in Dejana, ki med uganjanjem norčij najraje brezdelno posedajo pred domačin blokom. Markov oče ima s sinom velike košarkarske načrte. Toda konfliktni Marko se spre s trenerjem in preneha z igranjem, s prijatelji pa se zapleta vedno globlje v težave. Film je prejel dve zlati roli za več kor 50.000 gledalcev v slovenskih kinematografih, so sporočili s SFC.

Nahrani me z besedami (2012) je Zgodba o družini in o odnosih v njej, predvsem o odnosih med starši in otroki. "To je zgodba o ljudeh, ki so izgubili stik s pomembnimi stvarmi v življenju, kot je družina. Je film o ljudeh, ki se bojijo spet vzpostaviti ta stik, hkrati pa ga obupno potrebujejo," je o svojem prvencu povedal scenarist in režiser Martin Turk. V filmu med drugim igrajo Boris Cavazza, Sebastijan Cavazza, Jure Henigman in Maša Derganc.

Dokumentarni film bo zastopal celovečerni film Petre Seliškar - Babice revolucije (2006). Gre za zgodbo o treh močnih ženskah, ki so krojile revolucijo v času, ko so v Veliki Britaniji ženske šele dobile volilno pravico. To je tudi zgodba o družinah, ki so razdeljene med Evropo in Južno Ameriko ter različne politične sisteme. Film je premiero doživel na festivalu dokumentarnega filma v Amsterdamu, leta 2007 je na tretjem mednarodnem festivalu dokumentarnega filma ZagrebDox prejel nagrado mali pečat.

V mladinskem programu bo ta teden na sporedu celovečerni igrani film Nika (2016) režiserja Slobodana Maksimovića. Film pripoveduje o neustavljivi najstnici, ki je po očetu podedovala strast po hitrosti - tekmovanju v go-kartingu, čeprav ga je ravno ta pokopala. Nikina mati se s hčerinim izborom konjička ne strinja, a hkrati ve, da je hči dovolj stara, da začne v življenju sprejemati svoje odločitve in odgovornost zanje. Na 19. filmskem festivalu v Motovunu je film prejel nagrado za najboljši mladinski film.

V naboru kratkih filmov pa bo na ogled igrani film Balkanska ruleta iz leta 1997 scenarista in režiserja Zdravka Barišića. Leta 1998 se je uvrstil med 13 filmov v tekmovalni program kratkih filmov na 51. mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu. To je bila prva uvrstitev slovenskega filma na največji svetovni festival po osamosvojitvi. V filmu igrata Sebastijan Cavazza in Borut Veselko.

Sekcijo kratkih bosta zaznamovala še Sekvenca smrti (2013) režiserja Tomaža Gorkiča in kriminalna kratka igrana TV igra Miss 3000 (2014) režiserke Katarine Rešek, v otroški program pa bo dodan študijski kratki animirani film G. Oblak (2019).

V času razglašene epidemije novega koronavirusa in v duhu gibanja #ostanidoma slovenske filmske ustvarjalke in ustvarjalci v sodelovanju s SFC in z Bazo slovenskih filmov ter Filmoteko, zavodom za širjenje filmske kulture, do nadaljnjega podarjajo na ogled izbor slovenskih filmov. Spored bogatijo vsak ponedeljek in četrtek, filmi pa so nato dostopni sedem dni, so spomnili na SFC.