V nedeljo bo sprva deloma jasno, popoldne pa bo oblačnost postopno naraščala, Nastalo bo nekaj krajevnih ploh. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno z občasnimi padavinami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponekod približala nižinam.

V torek bo pretežno oblačno, hladno in vetrovno. Ponekod bodo še možne rahle padavine.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad jugovzhodno Evropo in Sredozemljem pa plitvo ciklonsko območje. Z vetrovi vzhodnih smeri priteka k nam toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno z nekaj kopaste in koprenaste oblačnosti. Ob Jadranu bo sprva še pihala šibka burja.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa bo predvsem v krajih severno in zahodno od nas naraščala kopasta oblačnost, nastale bodo plohe.

Biovreme: Vpliv vremena na počutje ljudi bo ugoden in spodbuden. V nedeljo bo vpliv vremena postopno bolj obremenilen. Obremenitev se bo najpogosteje kazala v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, z razdražljivostjo, motnjami v spanju, utrujenostjo in s potrtostjo. Priporočajo večjo previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in zdravil.