Anderlecht se v teh dneh na vso moč trudi krčiti svoje stroške, ki se zaradi pandemije koronavirusa vse bolj kopičijo. Položaj je še toliko hujši, saj je dolg kluba že pred prekinitvijo belgijskega prvenstva znašal 100 milijonov evrov. Predsednik Anderlechta Karel van Eetvelt zato ne izključuje celo najbolj črnega scenarija – bankrot.

V klubu so zaradi finančnih težav že sklenili sporazum z igralci in jim en mesec ne bodo izplačali plače, s čimer bodo prihranili vsaj dva milijona evrov, pogodbe pa so si zamrznili tudi zaposleni v klubu. »Igralce smo prosili, da vrnejo del plače, ki so jo prejeli. Veseli me, da so uvideli, kako resna je situacija in izkazali solidarnost. Anderlecht je skozi svojo zgodovino naletel na številne prepreke in vse prebrodil. Zmagali bomo tudi tokrat,« so sporočili iz klua.

Anderlecht je sicer najuspešnejši belgijski klub, saj je osvojil kar 34 naslovov državnega prvaka, prav tako pa slavil tudi v pokalu Uefa leta 1983, v letih 1976 in 1978 pa tudi v pokalu pokalnih zmagovalcev.