V ponedeljek bo na zahodu sončno. Drugod bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Burja bo prehodno nekoliko oslabela, v notranjosti pa se bo severovzhodni veter okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do ponedeljka zjutraj bo burja na Primorskem v sunkih na izpostavljenih mestih presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Nato bo nekoliko oslabela in se znova okrepila v noči na torek. Tudi drugod bo zelo vetrovno.

Obeti: V torek in sredo bo v notranjosti pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. V sredo bo predvsem v vzhodni polovici države občasno rahlo snežilo. Še bo hladno in vetrovno.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je obsežen anticiklon, v Sredozemlju pa je plitvo ciklonsko območje. S severovzhodnim vetrom priteka k nam občutno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in v ponedeljek bo deloma jasno, v krajih severno in vzhodno od nas bo občasno povečana oblačnost. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna do močna burja.