Silver je gostoval na televizijski postaji ESPN in govoril o prihodnosti prvenstva NBA, potem ko so ga prekinili, ko je bil košarkar Utah Jazza Rudy Gobert pozitiven na novi koronavirus. "Ne vem, koliko časa bo to trajalo ... Prejšnji teden smo rekli, da bo vsaj 30 dni, a v tem trenutku res ne vem," je dejal Silver. "Po naravi sem optimist in rad bi verjel, da bomo rešili vsaj del sezone," je dodal in poudaril, da nadaljevanje ne bo mogoče brez dovoljenja oblasti.

Pri tem je Silver navedel tri različne scenarije: "Eden je, igranje tekem z gledalci, v kolikor bo to mogoče. Drugi je igranje brez gledalcev, za zaprtimi vrati. Tretji pa organizacija ekshibicijske tekme, na kateri bi nastopili različni igralci s ciljem zbiranja sredstev ali zgolj za dobrobit navijačev."

Silver je dodal, da se bo pozanimal o protokolu, ki bi omogočal, da gredo košarkarji lahko na testiranje za novi koronavirus, nato pa izolirani v popolni varnosti odigrajo tekmo za zabavo gledalcem, ki so prav tako v karanteni.

"Mi smo prvi sprejeli odločitev o prekinitvi sezone, zdaj iščemo način, kako bi prvi šli naprej in prispevali k ekonomiji," je še dejal Silver.

Če bi sezono odpovedali, Silver ni prepričan, da bi podelili individualne nagrade, kot so za najkoristnejšega igralca (MVP), najboljšega obrambnega igralca, najboljšega novinca sezone.

Po Gobertu je bilo šest košarkarjev pozitivnih na virus sars-cov-2; njegov soigralec pri Utahu Donovan Mitchell, Christian Wood (Detroit) in štirje košarkarji Brooklyn Nets, med katerimi je tudi zvezdnik Kevin Durant. Mrežice so zadnjo tekmo odigrale proti LA Lakers, ki so v sredo začeli svoj protokol karantene. Silver je še povedal, da je osem od 30 ekip NBA že opravilo testiranje vseh svojih igralcev in osebja.